Mikrolån – om du vill låna pengar snabbt, hur gör du då?

Du kan inte gå till din vanliga bank. Affärsbanker som Nordea och Swedbank erbjuder nämligen bara lån från 10 000 kronor och uppåt, så kallade privatlån. Även om det skulle finnas affärsbanker som kan ge lån på lägre summor, så skulle du få vänta ett tag på att få pengarna i handen. Dessutom är det en del formalia och pappersarbete som måste ordnas innan du kan beviljas ett lån. Lyckligtvis finns det idag ett utmärkt alternativ.

Mikrolån – Låna 1000 till 45 000kr med snabblån

Det går enkelt att låna från 1000 kr direkt med ett snabblån. Man kan faktiskt påstå att det går på nolltid. Normalt kan du ha pengarna i handen inom en timme. Som längst kan du få behöva vänta en bankdag. Det har helt enkelt att göra med vilken bank du har och vilken bank långivaren använder för sina överföringar. Själva låneansökan behandlas nästan omedelbart, förutsatt att du skickar in din låneansökan under kontorstid.

Snabblån är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Bra Mikrolån

 Låna 1 000 till 30 000kr  Längd: 1 till 12 månader >> Läs mer här!
 Låna 1 000 till 45 000kr  Längd: 1 till 46 månader >> Läs mer här!
 Låna 5 000 till 25 000kr   Längd: 1 till 5 år >> Läs mer här!

Hur går du då praktiskt tillväga för att låna från 1000 kr direkt?

Jo, först och främst måste du välja en långivare som beviljar snabblån (eller mikrolån, sms-lån och internetlån med andra namn). Du har många långivare att välja mellan. Kanske har du sett reklam för en viss långivare på TV? Kanske har du hört radioreklam eller noterat ett namn på en långivare på en banner på nätet? Om du inte riktigt vet var du ska börja i ditt sökande efter en långivare så är det bara att göra en sökning på nätet.

Själva ansökningsprocessen kunde inte vara enklare.

Du skickar in ett par grundläggande personuppgifter (så att långivaren kan undersöka din ekonomi), tillsammans med dina kontouppgifter. Du använder ett lättfattligt formulär direkt på långivarens webbplats. Sedan behöver du bara vänta på att få pengarna utbetalda, förutsatt att du uppfyller långivarens krav det vill säga.